Børnepasning og familien

I Nye Borgerlige mener vi at samfundets måske vigtigste institution, familien, skal have større opmærksom i barnets første leveår.

Den nemmeste og mest retfærdige måde til dette er, at lade de penge der er afsat på det kommunale budget til børnepasning, i de første leveår, øremærke til det enkelte barn.

Alle familier skal økonomisk ligestilles

Familien må i fællesskab blive enige om hvem der skal være den primære indtægtskilde til familiens økonomi; mor, far, eller begge. Valget vil være meget individuelt, men det vigtigste her er, at alle familier skal økonomisk ligestilles, ligegyldigt hvilken løsning de vælger.

Nye Borgerlige i Vordingborg mener at en anerkendelse af familien som samfundets bærende element er nøglen til at løse mange problemer.

Vi vil gerne at Vordingborg Kommune går foran med et godt eksempel.

Arbejdsmarkedet bør derfor være åbent overfor deltidsarbejde til småbørnsforældre, således at der er tid til både at være forældre og have et lønnet arbejde.

De lovmæssige forhindringer der i øjeblikket eksisterer for økonomisk at ligestille småbørnsfamilien uafhængig af måden man vælger at passe og opdrage sine børn, ser vi på, når et flertal indlysende ser fornuften heri.

Ellers henviser vi til muligheden der har eksisteret siden 2002 [1], og fra Dagtilbudsloven [2].

Yderligere info fra TV2 og en liste over kommune der benytter tilbuddet [3].

Vi siger ikke pasningsgaranti, men garanti for frit valg af børnepasning.

Referencer: